Publicerad

Skaraborgs Musikfestival 2 oktober kl. 18.00 i Mariestads teater


Hösten närmar sig obevekligt men tack och lov kan vi om några veckor krypa in i värmen i den anrika gamla teatern i Mariestad och uppleva en helkväll med visartister som samtliga har anknytning till Skaraborg. Sex fantastiska framträdanden bjuds vi på av:

 1. Gunnar Törngren
  allsidig vismakare som roar med varierande och underfundiga texter. Sjunger alltså mest egna sånger med såväl skämtsamt innehåll som det som lockar till eftertanke.
 2. Susanne Lind
  Med glimten i ögat och fötterna i folkmusikmyllan har Susanne i 25 år turnerat runt hela Sverige med sina folksånger, historier och spelmanslåtar.
 3. Moa Andersson
  Singer-songwriter som skriver och framför egna låtar med stor igenkänningsfaktor och som får oss att skratta och bli berörda.
 4. Simon Swanström
  ”Ömsom finstämt, ömsom brutalt men alltid lika närvarande”
  Simon kommer från slätterna kring Vänerns östra sida och pratar hellre om berättelser än om sånger.
 5. Karl Fimmerstad
  Karl har gått på Nordiska Viskolan i Kungälv och har gett ut några singlar med egen musik. På festivalkvällen 2 oktober är Johan Ludvig Rask med och kompar på trummor och gitarr.
 6. Jenny Almsenius
  har turnerat flitigt i Sverige och Norge de senaste åren och sjungit sig rakt in i publikens hjärtan. Hon hyllas för sin starka scennärvaro och personliga låtar.

BILJETTER OCH MER INFORMATION:  www.visansvannerskaraborg.se (under fliken WEBBSHOP) eller tel. 070-633 08 60

Max 50 personer i publiken på grund av rådande restriktioner – först till kvarn gäller!

Biljettpris 300:-. Eventuellt överblivna biljetter säljs i teatern 2 oktober från kl. 17.00

VISANS VÄNNER SKARABORG
med stöd av Grevillis fond,  ABF och Västra Götalandsregionen

Publicerad

En ljuvlig kväll i vandrarhemmets trädgård med Visans Vänner Skaraborg 2021-08-12

Efter att Madelene Ramberg hälsat Välkommen gick ”ord och ton” till Per Svensson.
Han både sjöng och berättade om sina humoristiska visor. När sambon skadade foten var det slut med gemensamma matinköp på ICA. I en sång beskrev Per sina ensamma shoppingturer som nu gick till LIDL. Där finns mycket mer än mat, vilket ledde till en massa impulsköp. Pers belöning för sin kreativitet blev skratt och applåder. Sen följde en visa om Kinnekulle, där han växt upp. Efterhand utökades gränserna till både Lugnås och Mariestad, och när han kom så långt bort som till Borås, jämförde han det med Amerikas New York. Med låten ”Karaokekväll på Hjorten” fick publiken chans att sjunga med i refrängen.
Därefter lämnades mikrofonen till Irene Skoog. Hon har skrivit i hela sitt liv och varit lärare i hela sitt yrkesliv. Kombinationen av författande och undervisning borgar för ett bra framförande, när vi får lyssna på hennes tänkvärda tankar. Samtidigt som Irene underhåller oss, förmedlar hon betydelsen av en bra kontakt mellan natur och människor. Att naturen denna kväll bjöd på en långsamt dalande sol på klarblå himmel, gav extra tyngd till dikterna. Irene läste också en text
som blivit tonsatt och avslutade med en dikt om ”Drömmar” .
Sen var det dags för Madelene igen. Till Anders Rambergs gitarr-komp sjöng Madelene låtar av Håkan Hellström, Magnus Uggla, Credence och Sonja Alvdén. När kylan sakta kom krypande blev det passande allsång för att klappa händerna, så man slapp frysa. Värmen inombords var dock inte att ta fel på. Kvällens artister bjöd in till härlig gemenskap, så jag hoppas och tror att ingen innanför staketet kände sig utanför. Detta sagt med anknytning till en av de två sångerna som Anders framförde. Den handlade just om känslan att känna sig utanför.
Det är ofta en väldigt jobbig känsla, men det är inte alls säkert att de som stod utanför staketet ikväll kände sig utanför och det skulle kunna vara så att någon ibland kan känna sig utanför fast man är med innanför? Mina avslutningsord blir därför:
Att KÄNNA sig utanför är tragedi
Att STÄLLA sig utanför en komedi
Text: Monica Hedberg. Foto: Roland Tiger
Publicerad

Taubekonsert iSkövde (Rosa huset) 21-07-15

Kvällens konferencier Anders Ramberg hälsade artister och publiken (ca: 50) välkomna,
till en varm och solig kväll på innergården i Rosa Huset (KAC) i Skövde.

Först ut var två av föreningens spelmän från Orsa, Stefan Ohlson och Gunnar Benjaminsson, som bjöd på flera av Taubes mindre spelade visor samt med en härlig och bra presentation av visorna.

Sen var det dags för Lennart och Kristin Svensson med sitt Taubeprogram och med deras spelglädje och energi, bjöd dom på kända och mindre kända visor av Taube och även här fick publiken vara med och sjunga.

Publiken lyssnade och sjöng med och belönade kvällens artister på scen med varma och långa applåder.

Det var en fin, varm kväll som var ett samarrangemang med Föreningen KAC Rosa Huset, Öppna Kanalen Skövde och Hotell Majoren.

Publicerad

Taubekonsert i Sjötorp 21-07-14

Kvällens konferencier Monica Hedberg hälsade artister och publiken (ca: 150) välkomna,
som inledningsvis var en solig och varm sommarkväll.

Först ut var Gunnar Törngren, som bjöd på egenskrivna visor om Taube, publiken lyssnade och njöt av dessa visor som de aldrig hört förut.

När det var dags för Lennart och Kristin Svensson att kliva upp på scen, så åskade det rejält över Torsö, men över oss i Sjötorp lyste solen igenom en liten glugg mellan molnen, samtidigt som det duggregnade.
Till denna inramning bjöd de på ett härligt program av både kända och okända Taubevisor, Kristin bjöd också in till allsång och publiken var inte sena på att hänga med svängarna.

De belönades med varma och långa applåder av publiken.
Det var en fin och härlig kväll som var ett samarrangemang med Sjötorps samhällsförening.

 

Publicerad

Öppen scen Falkängen, Hällekis 17/7, 31/7 & 31/8

17/7 2021 var det premiär för Öppen scen i Falkängen, Hällekis.

Följande framträdde detta första tillfälle, vilket gav mersmak att återkomma 31/7 och 21/8: Gunnar Benjaminsson & Stefan Olsson – långväga musikanter från Orsa, Staffan Berlin som spelar både svensk och irländsk folkmusik och lite Beatles till eget komp på mandola och gitarr, Irene Skoog läste egna underfundiga dikter, Robert Gös sjöng till gitarr egna humoristiska visor och slutligen Herr och Fru Hackspett från Hjo med en bred repertoar från visa till schlager.

Stort tack till Eva och Roy som arrangerar Öppen scen med små medel och med stor kärlek till musiken.

Publicerad

Kinnekulle Visfestival 2-3 juli 2021

 

Den 3-4 juli 2021 genomförs Kinnekulle Visfestival  kl. 14.00 och framåt. Vi har i nuläget 9 artister som ser fram emot att komma till vår festival:

Jan Hammarlund (tilldelades Svenska Vispriset år 2020)
K-G Malm
Boel Nihlman
Erik Christensen och Nils Hassling Offrell
Anna Inghammar Vendelholt och Andreas Vendelholt
Alexander Diaz
Thomas Munck
Frida Braxell
Anders Ramberg och Gunnar Törngren

Boka in dessa datum och kom!

Publicerad

Öppen scen i Falkängen Hällekis 17, 31juli & 21 augusti 2021


Under tre lördagar i sommar, tänker vi öppna en liten intim scen. Bakom den stora scenen, inne på en liten gård, kommer plats finnas för allehanda uppträdanden: musik, diktläsning, jonglering etc … Det kan vara ett sätt att prova sina vingar eller en chans att få spela och sjunga efter en lång tid av torka.

Datumen är:
17:e juli
31:a juli
och
21:a augusti
Klockan 14.00 och framåt.

Man behöver inte göra ett program, man kan sjunga en sång/ läsa en dikt/ stå på ett ben … Men man får också uppträda i 20-30 minuter.

Vi hoppas nu att Visans Vänners alla medlemmar kommer hit och intar scenen.

Det är viktigt att ni anmäler ert intresse till oss, så vi inte står där utan att det kommer några artister.

Roy: 0708 – 741870    roysallstrom@gmail.com
Eva: 073 – 9472120    evaekhagen@yahoo.se

Vi har redan bokat in Inger Stenersen Carlström och Anders Ramberg samt Staffan Berlin den 17:e juli. Finns plats för fler!

 

Publicerad

Inställda arrangemangens tid

9 februari 2021: Öppen scen i Mariestad. Tema: Valfritt. INSTÄLLT

9 mars 2021: Månadsträff och årsmöte i ABF:s lokal vid Gamla torget i Mariestad, kl. 18.30. Tema: Det man minns. INSTÄLLT OCH FRAMFLYTTAT TILL 11 MAJ

12 och 13 mars 2021: Taubeafton i Mariestad resp. Skövde. FRAMFLYTTAT TILL SOMMAREN

13 april 2021: Månadsträff i ABF:s lokaler vid Stora torget, Mariestad kl. 18.30. INSTÄLLT