Inlägget gjort

Välkommen till Ola Aurells överraskande värld!

Ola Aurell uppträder på Visans Vänner Skaraborgs Musikfestival 6:e okt 2018.
Klicka på bilden för att se och kommentera bilden på Facebook. Glöm inte gilla Visans Vänner och klicka på den lilla klockan för att få alla uppdateringar.

Ola Aurell är mannen, vars visor uttrycker vad han vill säga, utan att ta hänsyn till om ämnet är ”passande” eller åsikten obekväm. När man lyssnar till honom kastas man ur invanda tankemönster och upplever nya humoristiska sidor av den ofta bisarra värld vi lever i. Man kunde se honom som en arvtagare till Tom Lehrer, skaparen av den amerikanska sjuka humorn i visform.

Nu har du möjlighet att bli överraskad av Ola AurellSkaraborgs Musikfestival, som går av stapeln lördagen 6. Oktober på Mariestads Teater mellan 1500-1900. Mer information om artisterna på www.visansvannerskaraborg.se

Biljetter kan du köpa redan nu i webshopen. Nu får du tidigköpsrabatt på 50:- och betalar då bara 250:- för hela 9 artister. Använd rabattkoden LEADER när du beställer.

Inlägget gjort

Hon gör skarpsynt poesi av vardagslivet!

Christina Kjellsson har en sällsynt förmåga att fram poesin i vardagslivet, men utan sentimentalitet. Texterna är ofta inte ordrika, men orden är välvalda och stämningsläget varmt och humoristiskt.

Christina Kjellsson har format väldigt många av dagens låtskrivare inom den moderna visan och lärt dem sträng disciplin i hur man bygger en bra och fängslande text och själv föregår hon alltid med gott exempel. Och som artist på scenen är hon medryckande som få!

Nu har du möjlighet att få uppleva Christina Kjellssons viskonst på Skaraborgs Musikfestival, som går av stapeln lördagen 6 oktober på Mariestads Teater mellan 15:00-19:00.

Biljetter kan du köpa redan nu i webshopen på www.visansvannerskaraborg.se. Nu får du tidigköpsrabatt på 50:- och betalar då bara 250:- för hela 9 artister. Använd rabattkoden LEADER när du beställer.

Inlägget gjort

Absurda händelser och en egen syn på livet!

Torbjörnius Arro Förberger är en doldis inte så många utanför de allra mest insatta i visvärlden har hört talas om, men när du väl har upplevt ett av hans relativt sällsynta framträdanden är det något du inte glömmer i första taget. Att hans liv är rikt på särpräglade händelser är tydligt, liksom att han har en sällsynt förmåga att se det absurda i tillvaron. Låt dig bli både road och förvånad av hans iakttagelser!

Det har du möjlighet till på Skaraborgs Musikfestival, som går av stapeln lördagen 6. Oktober på Mariestads Teater mellan 1500-1900.

Biljetter kan du köpa redan nu i webshopen. Nu får du tidigköpsrabatt på 50:- och betalar då bara 250:- för hela 9 artister. Använd rabattkoden LEADER när du beställer.

Inlägget gjort

En ny sida hos en folkkär författare!

Här kan du lyssna på ett smakprov på Katarina Mazettis Martyrvisa som du kan få höra i sin helhet när hon uppträder på Skaraborgs Musikfestival, som går av stapeln lördagen 6. Oktober på Mariestads Teater mellan 1500-1900.

Biljetter kan du köpa redan nu i webshopen. Nu får du tidigköpsrabatt på 50:- och betalar då bara 250:- för hela 9 artister. Använd rabattkoden LEADER när du beställer

Inlägget gjort

En trollkarl till låtskrivare!

Claes Pihl under en lång tid skapat låtar med fängslande texter och medryckande melodier som har gjort honom till en legend inom den heta vismiljön i Göteborg. Kronan på verket hittills blev vismusikalen Nu går vi till fabriken, om den historiska utvecklingen av bruksorten Jonsered. Den framfördes t.ex t.o.m.. i repris som lunchteater på Göteborgs stadsteater och blev också prisbelönad.

Efter det tog Claes Pihl en vilopaus för att hämta nya kreativa krafter och är nu tillbaka med mycket spännande att höra.

Det blir en begivenhet att uppleva Claes på Skaraborgs Musikfestival, som går av stapeln lördagen 6. Oktober på Mariestads Teater mellan 1500-1900.

Biljetter kan du köpa redan nu i webshopen. Just nu får du en tidigköpsrabatt på 100:- och betalar då bara 200:- för hela 9 artister. Använd rabattkoden EARLYBIRD när du beställer.

Inlägget gjort

Lyssna på en snackis!

Matilda Magnusson har trots sin ungdom länge varit en snackis bland visälskare för sina engagerande framföranden av både egna låtar och självständiga tolkningar av bland annat Björn Afzelius, Karl Gerhard och svenska versioner av Dolly Partons låtar. Flickan i glaset är en av hennes mest önskade egna låtar.

Nu får du chansen att njuta av och upptäcka Matilda på Skaraborgs Musikfestival,som går av stapeln lördagen 6. Oktober på Mariestads Teater mellan 1500-1900.

Biljetter kan du köpa redan nu i webshopen. Just nu får du en tidigköpsrabatt på 100:- och betalar då bara 200:- för hela 9 artister. Använd rabattkoden EARLYBIRD när du beställer.

Inlägget gjort

Sensation på Skaraborgs Musikfestival i år!

Alla punkälskare och de flesta som gillar musik känner väl till punkens ikonband Asta Kask?

Klicka på bilden för att höra Bonni från Asta Kask berätta om sin första soloföreställning.
Klicka på bilden för att höra Bonni berätta om sin första soloföreställning.

Och de som är insatta i den moderna visan vet också hur många av de riktigt häftiga moderna vispoeterna som har rötter i punken, det räcker kanske med att nämna Stefan Sundström och Johan Johansson?

På årets upplaga av Skaraborgs Musikfestival- en nära visupplevelse kommer du att få se och höra ledsångaren i Asta Kask, Bonni Pontén debutera som soloartist med egenkomponerade sånger, bara han och hans gitarr. Det tror vi blir en spännande början till ett nytt spår för Bonni! Bara lyssna till hans hälsningsvideo.

Skaraborgs Musikfestival går av stapeln lördagen 6. Oktober på Mariestads Teater mellan 1500-1900. Mer information om artisterna på www.visansvannerskaraborg.se

Biljetter kan du köpa redan nu i webshopen. Just nu får du en tidigköpsrabatt på 100:- och betalar då bara 200:- för hela 9 artister. Använd rabattkoden EARLYBIRD när du beställer.

 

Inlägget gjort

Visans Vänner säsongsavslutade på Torsö

Visans Vänner Skaraborg satte 12 juni punkt för vårsäsongen 2018 med en härlig avslutningskväll på restaurangen i Laxhall i det vackraste av sommarväder och med vackra Brommö som fond tvärs över sundet.

Ett trettiotal medlemmar hade anmält sig till kvällens visträff och på menyn stod Gös från Vänern och kött från traktens nötdjur.

Anders, föreningens ordförande hälsade alla välkomna och speciellt gäster från huvudstaden samt Inger  Sternersen Carlström, visentusiast från Halmstad. Scenen förklarades öppen och ingen var nödbedd att genom sång, spel och diktläsning underhålla närvarande medlemmar. Här ska bara nämnas några exempel på allt som bjöds. Gertrud stod för kvällens mest vågade visval, apropå kvällens tema ”vågor och hav”. Gunnar filosoferade över mobiltelefonernas grepp över våra liv till ett medley av Cornelisvisor.  Anders och Maria var kvällens flitigaste ackompanjatörer. Margareta T överraskade med en egen tonsättning av en lokal poet. Kurt tog kvällens pris för inlevelse och utspel. Men ingen nämnd och glömd i övrigt. Det blev en mycket lyckad, underhållande och tänkvärd kväll som avrundades med kaffe och en magnifik tårta med föreningens logga på. Innan dess hade Håkan informerat kort om Skaraborgs Visfestival 6 oktober och möjligheten att via nya webbsidan köpa biljetter, därtill med rabatterat pris om man bestämmer sig snabbt.

Inlägget gjort

10 april 2018: Medlemsträff på temat Nils Ferlin

Den här kvällen, när ljuset och våren återkommit till oss, samlades Visans Vänner Skaraborg till medlemsträff i ABF:s lokaler i Mariestad. På temat för kvällen stod diktaren Nils Ferlin och de många dikter som med olika kompositörers hjälp för evigt blivit en del av den svenska visskatten.

Kvällen inleddes med en minikonsert med Anders Ramberg och Kerstin Persson som framförare av ett urval av skaldens visor med Roland Tiger som presentatör av Ferlins liv och verk.

Sen fortsatte kvällen med gemensam sång och insatser från närvarande visutövare, allt med utgångspunkt från Ferlin. Speciellt roligt var att välkomna en ny besökare hos oss, Kenneth Lindholm från Lidköping,

Inlägget gjort

Visans Vänner vidgar sina vyer

Visans Vänner framträder på Skövde kulturhus, Frejasalen 18-04-21

Visans Vänner Skaraborg har länge hållit sig i Mariestad med omnejd med sin verksamhet. Sedan föreningen bytte namn från Visans Vänner Mariestad till … Skaraborg har ambitionen varit att synas på lite olika platser och scener i skaraborgsregionen. I går, 21 april, gjorde föreningens egna visartister ett första samlat framträdande i Skövdes kulturhus, Frejasalen. Tidigare under våren har några av föreningens förmågor kunnat höras och ses på lördagsmusiken i Rådhuscaféet som arrangerats en gång/månad i samverkan med NBV.
På konserten i går framträdde Lennart Svensson, Eva & Roy, TrioT och Simon Swahnström med Håkan Hultin från föreningen som conferencier.
Lennart som till professionen är gitarrlärare i Mariestad speglade med ett drivet gitarrspel och val av visor sin musikaliska resa genom åren med gitarren som ständig följeslagare.
Eva och Roy har under senare tid letat sitt musikaliska stoff bland 1950- och 1960-talens schlager som ofta har sitt ursprung i amerikansk countrymusik. De svenska textförfattarna uppvisade inom genren ett anmärkningsvärt hantverkskunnande med lyriska och poetiska kvaliteter som väl platsar inom begreppet visa.
TrioT, en tillfällig konstellation som består av paret Maria och Roland Tiger från Mariestad samt Gunnar Törngren från Skövde framförde helt eller delvis egna alster samt några av Leonard Cohens sånger.
Simon Swahnström, singer/songwriter som får representera den moderna unga visan avslutade med en knippe egna och andras visor utifrån den lilla stadens och landsortens perspektiv. 


(Foton: Gunnar Törngren)