Publicerad den

Två Vänner från Lidköping på musikfestivalen 7/10

Under Musikfestivalen – en nära visupplevelse på Marietstads teater den 7 oktober kommer vi få lyssna på vännerna Erik och Nils. De hör hemma i Lidköping och kommer bjuda på en rad finstämda visor. Boka dina biljetter på Visans vänner Skaraborgs hemsida eller ring 070-633 08 60.

Erik Christensen & Nils Hassling-Offrell. Erik och Nils är vännerna som 2020 startade visgruppen ”Släkt &Vänner”. Släkten ville dessvärre inte vara med och kvar blev artistnamnet ”Vänner” som väl bör betraktas som ett PR-mässigt magplask. Så här de nu, Erik & Nils, och sjunger sina visor om porlande bäckar och nya vita skor.

/Kristin Svensson

Publicerad den

Humoristisk pausmusik på Musikfestivalen 7 oktober

Björn Ende är en musikalisk humorakt som får dig att kikna av skratt. Har du inte redan hört honom bör du förbereda dig på att skratta åt allt från benen i kroppen till pi. På Musikfestivalen – En nära visupplevelse 7 okt kommer han fungera som pausmusiker och underhålla i foajén.

Björn Ende är musiker, komiker, låtskrivare bland annat i humorgruppen Katten Skogmans Orkester och är dessutom en av Sveriges mest erfarna och skickligaste pianister inom improv Comedy. I hans soloakt blandas musikalisk virtuositet, orimliga faktakunskaper med språklig ekvilibrism och rent vansinne.

/Kristin Svensson

Du skaffar dina biljetter genom Visans vänner Skaraborgs hemsida eller genom att ringa 070-633 08 60.

Publicerad den

Systrarna Husrem från Töreboda – lokalt inslag i Musikfestivalen på Mariestads Teater 7/10 2023

Årets lokalaste inslag på Musikfestivalen – en nära visupplevelse är Systrarna Husrem från Töreboda.

Hedda, Turid och Märta Husrem blev uppmärksammade av TV 4 i ”Efter fem” när de fick äran att uppträda på Cornelis minneskonsert i Katarina kyrka i Stockholm i november förra året med artister som Monica Mac och Staffan Hellstrand.

I sommar har de gett konserter i kyrkorna. Där sjöng de inte bara utan hade också med klassiska piano och gitarrstycken på programmet.

När de inte är ute och musicerar går Hedda och Turid på musikgymnasiet i Skövde och Märta har precis börjat 7:an. En ung trio med stor glädje för många stilar och olika genrer.

På Musikfestivalen i Mariestad den 7 oktober kommer de att bl.a framföra sånger av Cornelis och Monica Mac och First Aid Kit.

Boka din biljett genom Visans vänner Skaraborgs hemsida eller ring 070-633 08 60 för biljetter och information.

/Kristin Svensson

Publicerad den

Anna Döbling, en av vårt lands bästa visartister, kommer till festivalen 7 oktober på Mariestads Teater

Vi är glada och stolta över att få välkomna Anna Döbling till årets Musikfestival – En nära visupplevelse. Anna är en av vår tids bästa visförfattare med en stor mängd visor som berör i bagaget. Har ni inte redan lyssnat på Anna så gör det!

Så här beskriver Anna sig själv:

Jag är visartist och vispoet och brukar säga att jag står med ena benet i den svenska vistraditionen och det andra i fransk chanson.

Via kabaré, musikal och operett hittade jag så småningom fram till visorna och det egna låtskrivandet. Sedan slutet av 1990-talet har jag turnerat både som soloartist och i olika musikaliska konstellationer, i Sverige och flertalet nordiska länder. Jag har givit ut fyra soloalbum, varav ett med Barbro Hörbergs visor.
Jag gläder mig åt att medverka på Skaraborgs Musikfestival, och kommer att bjuda på en blandning av egna visor – och kanske även några Barbro Hörberg-tolkningar.

Musikfestivalen går av stapeln kl. 16.00 den 7 oktober och biljetter finns att köpa på Visnas vänner Skaraborgs hemsida.

Publicerad den

En månad kvar till Musikfestivalen på Mariestads Teater (7/10 kl. 16.00)

Om en månad sparkar vi igång Musikfestivalen 2023 på Mariestads teater. Vi har bokat in en lång rad av våra finaste vissångare.

Festivalens artister:
Anna Döbling
Björn Ende
Systrarna Husrem
Eric Christensen
Sven Kristersson

Boka din biljett på https://visansvannerskaraborg.se/webbshop/ eller ring 070-633 08 60 för biljetter och information.

Publicerad den

På Musikfestivalen i Mariestad 7/10 presenterar Sven Kristersson en annan Birger Sjöberg

Sven Kristersson,professor vid Musikhögskolan, okt 2014.


7 oktober är det Musikfestival på Mariestads teater. En av årets artister är Sven Kristersson. Han kommer spela sin föreställning Galendansaren – en helt annan Birger Sjöberg. Säkra din biljett redan nu genom webbshopen på Visans vänner Skaraborgs hemsida, biljetter och info finns även via 070-633 08 60.

Så här beskriver Sven Galendansaren:

Galendansaren – en helt annan Birger Sjöberg

Många kämpar i vår tid med att uttrycka sig konstnärligt och få bekräftelse för detta i offentligheten. Så var det också för Birger Sjöberg. I början av 1920-talet gjorde han succé med sina sånger om Frida och romanen Kvartetten som sprängdes. Men när han efter dessa gav ut diktsamlingen Kriser och kransar blev den ett publikfiasko. I besvikelsen kallade han sig ”Galendansare”, en sprattelgubbe som förutsattes sprattla på publikens kommando. Han förbittrades och dog 1929, bara 44 år gammal.

Men: han efterlämnade en hel låda med halsbrytande sångtexter och galghumoristiska litterära fragment! Sven Kristersson har tonsatt en rad av de häpnadsväckande texterna, och framför de nya sångerna till eget virtuost pianoackompanjemang, i den första föreställning som någonsin gjorts kring detta bortglömda material. Och han agerar just så oförutsägbart och tragikomiskt som krävs i en föreställning som hålls ihop av de mest suggestiva fragmenten.

Publicerad den

Musik-, visfestival i Mariestad lör 7/10 kl. 16.00

7 oktober är det musik-, visfestival på Mariestads teater. Vi har laddat upp med en rad fantastiska artister. Bland annat kommer Systrarna Husrem från Töreboda, Anna Döbling från Gotland och Björn Ende från Stockholm. Sen får vi också uppleva visartisten Erik Christensen från Lidköping med sin säregna röst och sitt uttrycksfulla gitarrspel. Dessutom kommer Sven Kristersson spela sin uppmärksammade föreställning ”Galendansaren” som bygger på Birger Sjöberg.

Biljettpris: 300 kr. Biljetter kan fås på Visans Vänners webbshop på denna webbplats. Bijetter och info även 070-633 08 60.

Vi ses på teatern lördagen den 7 oktober!

Publicerad den

PICKNIC I SJÖTORP MED TAUBE 23-07-20

Sjötorp och utescenen vid stenbordet är en perfekt plats för en sommarpicknic och en konsert med kända och mindre kända Taubevisor. Lägg därtill till sol, en lätt bris och båtar på kanalen eller på väg in i kanalen från seglats på Vänern.

Kenneth Lindholm och Per Skårstedt stod för fina framföranden från scenen. Pär hade dessutom tagit med sig familjemedlemmar och goda vänner som stöttade på sång och olika instrument.

Anders Ramberg höll i allsången och Monica Hedberg fungerade som conferencier och tjänstgörande rimsmed. Janne Stenström fixade med ljudet. Publiken sjöng med i Taubevisorna och trivdes gott i solskenet. Sjötorp var för dagen fullt av turister och många båtar låg stilla i kanalen och väntade på att bli slussade vidare.

Foto: R. Tiger

Publicerad den

Picknickkonsert i Sjötorp 20 juli 2023 kl. 16.00

Den 20 juli kl. 16.00 så arrangerar Visans Vänner Skaraborg tillsammans med Sjötorps Samhällsförening en Picknickkonsert vid Stenbordet i Sjötorp (gästhamnen), det blir en Taubeföreställning med flera av föreningens medlemmar på scen, bl.a. Per Skårstedt, Kenneth Lindholm, Monica Hedberg, Anders Ramberg (se bifogad affisch). Ta gärna med något att sitta på, stol, filt etc. samt någon fika. Det kommer bjudas in till en och annan allsång. Fri entré.