Historik 2018

Skaraborgs Musikfestival 2018

Visfestivalen, fr o m i år Skaraborgs Musikfestival, verkar ha tjänat på namnbytet eller var det den extra satsningen på marknadsföring via sociala medier som visade sig framgångsrik. Troligen en kombination av detta och det starka artistuppbådet. Som mest fanns ca 180 uppskattande åhörare i salongen, i det närmaste fullsatt. Under hemmasonen Bonni Ponténs framträdande var inslaget av yngre i publiken påtagligt. Många i publiken uttryckte spontant sin stora uppskattning av de medverkande artisterna. Det gäller alla från inledande Matilda Magnusson till avslutande Christina Kjellson. Om Thorbjörnius Arro Förberger sa några: – Hur hinner karln med att sjunga all text i detta tempo och med så tydlig diktion? Johannes Antreski med fiospelande kompisen Adam Szekely var en ny och angenäm bekantskap med sina visor från Malmös horisont. Katarina Mazetti gjorde ett något splittrat men mycket roligt och charmigt framträdande som resulterade i långa applåder. Ola Aurells långa och taniga uppenbarelse är rolig i sig men det är hans bisarra, roliga och makabra visor som slår an. Claes Pihl är ingen ny bekantskap utan en i vissammanhang driven låtskrivare och berättare. Hemmasonen Bonni Pontén gjorde solodebut på festivalen och visade att hans sånger klarar sig bra även utanför bandet Asta Kask. Nestorn ibland kvällens visartister avslutade med ett knippe mer allvarliga visor med glesbygden, livet och döden som röd tråd. Men ”Var kommer alla vackra människor ifrån” smög sig ändå in som extranummer.
Inledare var traditionellt medlemmar ur Visans Vänner Skaraborg i form av Skaraborgsbandet (Anders Ramberg, Gunnar Törngren, Harald Nyman, Maria och Roland Tiger). Håkan Hultin var som vanligt conferencier och samordnare för festivalen.
Foton: Anas Alkharat

 

11 dec: Medlemsträff i ABF lokal vid Gamla torget i Mariestad, kl. 18.30.
Tema: Kul på (h)jul

8 dec: Brunchmusik på Rådhuscaféet i Skövde.

10 nov: Brunchmusik på Rådhuscaféet i Skövde

13 nov: Medlemsträff i ABF lokal vid Gamla torget i Mariestad, kl. 18.30.
Tema: Änglar, helgon och demoner

17 nov: Ferlinafton på Mariestads teater. Mer information kommer inom kort.

13 okt: Brunchmusik Rådhuscaféet i Skövde kl. 13.00

21 oktober: Gitarrkurs med Lennart Svensson

Visans Vänner erbjuder gitarrkurs med vår eminente gitarrist och medlem Lennart Svensson som lärare. När han haft dessa kurser tidigare har det varit mycket uppskattat och att komma vidare i sitt spelande tycker nog de flesta är klart stimulerande. Så nu finns möjlighet att anmäla sig. Medlemmar i föreningen har förtur. Antalet deltagare max 12.

9 okt: Medlemsträff i ABF lokal vid Gamla torget i Mariestad, kl. 18.30.
Tema: Visor av Erik Axel Karlfeldt och Gustav Fröding

6 okt:   Skaraborgs Musikfestival – en nära visupplevelse. Mariestads teater.
Mer information under fliken Skaraborgs Musikfestival och under Aktuellt.

8 sept: Brunchmusik på Rådhuscaféet i Skövde kl 13.00. Ett samarbete mellan Rådhuscaféet, NBV och Visans Vänner Skaraborg. Övriga datum under hösten: 13/10, 10/11 och 8/12.

11 sept: Medlemsträff i ABF lokal vid Gamla torget i Mariestad, kl:18.30.
Tema: Vi sjunger Höstvisor

10 april; Medlemsträff i ABF lokal vid Gamla torget i Mariestad, kl:18.30.
Vi sjunger på temat: Nils Ferlin.

14 april; Lördagsmusik på Rådhuscaféet i Skövde, kl: 12.00-13.00.
Gästartister: Anders & Madelene Ramberg / Staffan Berlin & Eva Straumann

21 april: Sånger från FÖRR eller SENARE – Nytt, gammalt, svängigt och tänkvärt.      Skövde kulturhus, Frejasalen kl. 19.00. Medverkande: Simon Swahnström, Lennart Svensson, Eva & Roy samt TrioT. Fri entré.

8 maj: Medlemsträff  i ABF:s lokal vid Gamla torget i Mariestad, kl:18.30.
Vi sjunger på temat: Kärlekens ljuva plåga.

12 maj;  Lördagsmusik på Rådhuscaféet i Skövde, kl: 12.00-13.00. Gästartister:
Per Svensson & Trio T

12 juni:  Medlemsträff och säsongsavslutning på Torsö kl:18.30.
Vi sjunger på temat: Vågor och hav.

12 juli: Sommarkväll med Visans Vänner Skaraborg
Mariestads Vandrarhem kl. 19.00