Historik 2010

14 jan 2010
Vi hade en mycket trevlig afton torsdagen den fjortonde januari i sällskap med Hasse & Tages visor och skrönor. Cirka 30 visor fick vi ur oss till slut och i oss fick vi ost och kex m.m. som värden Anders Ramberg fixat.

4 febr 2010
Fjärde februari sjöng vi nordiska visor. Det lät mycket bra (tyckte vi själva).

4 mars 2010
Den 4 mars var det dags för årsmöte och tema drömvisor. Efter givande och tagande förhandlingar så sjöng vi ut. Det fanns många visor som på ett eller annat sätt kunde förknippas med drömmar. Och som väntat avslutades kvällen med ”I natt jag drömde” som allsång.

12 mars 2010
Föreningen genomförde Taubeafton för tjugofemte gången. Årets arrangemang fyllde Mariestads Teater till sista plats. Gästartister var Öbarna. Anders Ramberg och Sture Dahlén representerade Visans Vänner. Janne Stenström och Dag Gustafsson förskönade den musikaliska delen.

1 april 2010
På skärtorsdagen den 1/4 sjöng vi visor av Bengt Sändh och Finn Zetterholm. Några nya och nygamla gäster lyssnade och sjöng med i våra tappra försök att tolka visor ur wrångstrupen, virvelvisor samt en och annan onämnbar produktion. Kanske de vågar återvända om inte annat för att Iréne och Margaretha bjöd på ägg och sill och lite till …

6 maj 2010
6 maj grävde vi djupt i gömmorna och letade fram skillingtryck. Blandat med tårar och tandagnisslan framfördes även humoristiska visor.

3 juni 2010
Torsdagen den 3 juni var det säsongsavslutning vid Laxhall, Torsö. Det blev en skön sommarkväll med god mat och dryck, fin utsikt och givetvis en hel del sång och musik. Tema för kvällen var ”Vandringssånger”Visvärdar 2010

Viskvällar vid Stallet, Mariestad
Traditionsenligt har Visans Vänner hand om fyra viskvällar vid Stallet, Vadsbo Museum i Mariestad. En värd hade ansvar att hålla reda på oss övriga deltagare.  Vi började sjunga klockan 18.00 och höll på halvannan timma med en kort fikapaus.

16 juni: Värd: Margaretha Jensen-Andersson

23 juni: Värd: Claes Göran Näslund

30 juni: Värd: Jonny Andersson

4 augusti: Värd: Anders Ramberg

 

 

 

18 sept 2010
18 september firade vi 25-års jubileum med en fest på residenset i Mariestad. God mat och glada människor gjorde kvällen minnesvärd.

4 okt 2010
Måndag 4 oktober var det full rulle och kanelbulle på Mariestads Teater.
Allsångskvällen, under ledning av Anders Ramberg och Margaretha Jensen-Andersson, lockade många besökare. Claes Astin berättade om Visans Vänner men använde även sin sångröst. Flera andra medlemmar bidrog med visor under kvällen, Lasse Nilsson kompade på dragspel och Karl-Erik Eriksson klarinettade.

12 nov 2010
Fredagen 12 november kl 19.00 arrangerade vi ”Till minne av Cornelis” för femte gången. Platsen för konserten var Mariestads Församlingshem. Gästartist var Anita Strandell och hon kompades av den suveräne gitarristen Staffan Linder. Anita framförde sina tolkningar av Cornlies visor och bjöd också några dikter av bl a Mark Levengood. Anita och Staffan bjöd publiken på en verklig fantastisk kväll. Margaretha Jensen-Andersson var kvällens konferencier, Margaretha och Gunnar Törngren framförde också ett par visor, med den äran.