Iréne Skoog

IRÉNES VISOR 1
Trettiosju av Iréne Skoogs dikter tonsatta av Axel Holmblad. De har skiftande innehåll. Här finns visor om naturens rikedom under olika årstider. Här blandas allvar och skämt, verklighet och fantasi.
Du kan sjunga om kärlek och drömmar och om vår fantastiska natur som kan ge oss så många fina upplevelser. Humor är en viktig ingrediens i boken. Visorna är tänkta att sjungas, spelas, läsas och ’lyssnas’ av alla som tycker om vackra, tänkvärda, roliga och underfundiga texter.
Musiken är noga anpassad till dikterna, form och tempo varierar: vals, tango, schottis, foxtrot, polska och hambo.

 

IRÉNES VISOR 2
Irénes vissamling nr 2 innehåller hela 72 tonsatta dikter.
Musiken är gjord i första hand av Axel Holmblad men även Wigge Engblad, Ingemar Johansson och Roy Svensson har medverkat.
Boken innehåller många visor om vår och sommar uppblandat med åsikter om ditt och datt. Alla vi som gillar Irénes dikter har mycket att hämta här.

 

MED MINA SINNEN
Det här är en väl tilltagen diktsamling med lättillgängliga dikter som ofta handlar om vardagliga saker.Iréne Skoog berättar om årstiderna, naturen, människor, kärlek, drömmar och mycket annat. Hon har använt sina sinnen för att beskriva det roliga, det nära och ibland det svåra. Med humor beskrivs företeelser i samhället och en del texter är från revy och teater.
Många dikter är lämpliga för högläsning. Här vrids och vänds på orden, här är funderingar om det mesta i vår tillvaro skrivet med både allvar och skämt. Ett tjugotal limerickar är inlagda. Några dikter på västgötska finns i slutet av boken.