Publicerad den

SKARABORGS MUSIKFESTIVAL MARIESTADS TEATER 3 oktober 2020

Konserten börjar kl. 18.00  och beräknas sluta ca 21.30. I pausen serveras kaffe och  te.
På grund av gällande coronarestriktioner kommer endast 45 biljetter att säljas.
Biljettpris: 300 kr via webbshopen. Eventuellt överblivna biljetter säljs på teatern på konsertdagen från 17.00.

Festivalens artister: 

1. Ellinor Brolin
Hon har spelat på några av Sveriges allra största visscener. Hon framför både eget material och tolkar andra låtskrivares sånger. På sitt debutalbum, som kommer ut under 2020, tolkar hon Kjell Höglunds sångskatt. Kjell är själv involverad, och det kommer att innehålla både gamla och helt outgivna sånger av Kjell.

2. Sanna Carlstedt
Evert Taubes texter fick henne att ge sig in i visans värld med berättelser om sin samtid som spänner från politiska, dråpliga, glada och vackra. Sanna har stått på de stora visscenerna runtom i Norden och mottog Fred Åkerström-stipendiet 2010.

3. Cajsa Färlin
Med ett säkert och dynamiskt gitarrspel tillsammans med sin röst berör Cajsa Färlins låtar och tolkningar lyssnaren starkt. I sitt artistskap vill hon vara med och förändra och sprida ny kunskap om Norrland, lesbiskhet och queerhet.

4. Ingegerd Wessel
Visartist och låtskrivare från Smålandskusten som skriver angelägna texter där både sanning och igenkänning lyser igenom. Med lång scenerfarenhet, 2 soloalbum och 2-årig utbildning vid Nordiska Visskolan i Kungälv, tolkar hon också den svenska visskatten. Sångerna som utgör en musikalisk mix av både visa, pop och jazz knyts ihop med ett berättande som sällan lämnar lyssnaren oberörd.

5. Sofia Nilsson
Sofia lägger stor vikt på budskapet i sångerna hon framför. Hon blandar traditionella visor med moderna, samt även egna visor.

6. Boel Nihlman
Med stor lyhördhet för texten sätter Boel Nihlman tolkningen i centrum. Med bland annat influenser från svensk folksång framför hon såväl kända som okända visor på sitt personliga sätt som blandar vemod och eftertanke med bubblande energi och positiv underton.