Publicerad den

Visans Vänner vidgar sina vyer

Visans Vänner framträder på Skövde kulturhus, Frejasalen 18-04-21

Visans Vänner Skaraborg har länge hållit sig i Mariestad med omnejd med sin verksamhet. Sedan föreningen bytte namn från Visans Vänner Mariestad till … Skaraborg har ambitionen varit att synas på lite olika platser och scener i skaraborgsregionen. I går, 21 april, gjorde föreningens egna visartister ett första samlat framträdande i Skövdes kulturhus, Frejasalen. Tidigare under våren har några av föreningens förmågor kunnat höras och ses på lördagsmusiken i Rådhuscaféet som arrangerats en gång/månad i samverkan med NBV.
På konserten i går framträdde Lennart Svensson, Eva & Roy, TrioT och Simon Swahnström med Håkan Hultin från föreningen som conferencier.
Lennart som till professionen är gitarrlärare i Mariestad speglade med ett drivet gitarrspel och val av visor sin musikaliska resa genom åren med gitarren som ständig följeslagare.
Eva och Roy har under senare tid letat sitt musikaliska stoff bland 1950- och 1960-talens schlager som ofta har sitt ursprung i amerikansk countrymusik. De svenska textförfattarna uppvisade inom genren ett anmärkningsvärt hantverkskunnande med lyriska och poetiska kvaliteter som väl platsar inom begreppet visa.
TrioT, en tillfällig konstellation som består av paret Maria och Roland Tiger från Mariestad samt Gunnar Törngren från Skövde framförde helt eller delvis egna alster samt några av Leonard Cohens sånger.
Simon Swahnström, singer/songwriter som får representera den moderna unga visan avslutade med en knippe egna och andras visor utifrån den lilla stadens och landsortens perspektiv. 


(Foton: Gunnar Törngren)