Publicerad den

Visans Vänner underhöll vandrarhemspubliken i Mariestad 7/7 2022

Visans Vänner Skaraborg fick nytt förtroende att även denna sommar underhålla på Mariestads Vandrarhem. Senast föreningens medlemmar spelade på denna vackra plats i Mariestad var för ett år sen.
Gunnar Törngren, Per Svensson och Pierre Fahlström hade fått förtroendet att representera föreningen. Visans Vänners ordförande Anders Ramberg fanns på plats för att stötta och fungera som presentatör. Musiken och kvällssolen värmde den mångtaliga publiken som bjöds på ett varierat visprogram.
Per Svensson bjöd på sina underfundiga, roliga och vardagsnära visor, om allt från uppväxt och skolgång på Kinnekulle till lockelsen och vådan av att förköpa sig på onödiga men billiga grejor på Lidl.
GunnarTörngren framträdde som alltid med sina egna visor och inledde med visan om Sara Videbeck, romanfiguren i Carl Jonas Love Almqvists roman ”Det går an”. Förlagan till romanens Sara Videbeck ska enligt tradition ha övernattat på Mariestads vandrarhem på sin resa till Lidköping med ångbåten Yngve Frey. Sen fortsatte Gunnar med några av sin egna ”Taube-visor” och avslutade med “Falken.”
Pierre Fahlström var sist ut och tolkade bl.a. Taube och Åkerström.
Han bjöd också in publiken till allsång vilket publiken uppskattade.
Han avslutade den fina kvällen med “Nu går sista visan”.
Foto: Anders Ramberg